Skip to main content

African Dance & Drum

Abu Adonaba

Hjem  Abu Adonaba  Kurs  Kontakt  Trommer  Bilder  Lenker   
Abu Adonaba
 
Abu Adonaba kommer fra Ghana i Vest-Afrika. Hans interesse for musikk ble tidlig vekket, og hele oppveksten var preget av rytmer og dans.

Han vokste opp i en landsby i Nord-Ghana. Tolv år gammel kom han til til Accra, og startet i dansegruppen Adam Naabi, der han gjorde seg bemerket med sitt talent innen dans og musikk. Som 20åring ble han ansatt som danser i Ghanas nasjonale danseensemble; Ghana Dance Ensemble, University of Ghana, Legon. Her deltok han aktivt som skapende, koreograferende og utøvende danser og soloartist i en rekke produksjoner. I 1995 begynte han som førstedanser i Odehe Dance Company, en prisbelønnet danse- og trommegruppe i Ghana. Her var han med i flere forestillinger og dans/drama produksjoner. Abu turnerte med Odehe Dance Company i Tyskland i 2001.
 
Abu har lang erfaring som dansepedagog. Fra 1990 begynte han å undervise i dans på barneskoler i Ghana. Som ansatt i Ghana Dance Ensemble underviste han ghanesiske og internasjonale studenter i dans ved Universitetet, institutt for afrikanske studier. Senere var han danseinstruktør på tromme- og dansesenteret Odehe Centre i Ghana.

 

Siden 1998 har Abu vært bosatt i Bergen, og har undervist og hatt forestillinger på festivaler, skoler, folkehøgskoler, barnehager, bedrifter og konsertscener. Han har blant deltatt i prosjekter sammen med Bergen Filharmoniske orkester, The Brass Brothers og holdt konserter under Verdensmusikkfestivalen i Bergen, Nattjazz og Barnas Kulturhus. Han er også engasjert i den kulturelle skolesekken i Bergen kommune.

Abu holder ukentlige dansekurs og trommekurs på Bergen Internasjonale Kultursenter. Les mer om dansekurs, trommekurs og kurs for barn her.
"As a dance instructor, he is both patient and thorough. He can be trusted
to produce the right interpretations in African Traditional Dance forms,
not only of Ghana, but those from West, East and South Africa."
Professor A. Mawere-Opoku; professor i afrikansk tradisjonell dans og grunnlegger av Ghana Dance Ensemble.